25 april 2015: Weidewerkdag Geërfdenweide

Zaterdag 25 April 2015 09:00 uur: Weidewerkdag in de Geërfdenweide in Velp Zuid.
De Weidecommissie van de CvB van de Geërfden van het dorp Velp organiseert dit jaar voor het eerst een Weidewerkdag. In de weide, gelegen langs de A12 aan de zuidkant van het dorp, hebben we veel last van ongewenste kruiden zoals zuring, distel, brandnetel en kruiskruid.
Vooral onder het schrikdraad geeft het onkruid veel overlast: door weglekken van stroom door opgeschoten onkruid krijgen we veel alarmmeldingen op het beveiligingssysteem van de omheining. Maar ook midden in de wei komt op veel plekken ongewenste onkruidgroei voor.

Door in het voorjaar, nog vóórdat het vee in de wei komt, alvast de beginnende groei van onkruid tegen te gaan, hebben we in de rest van het seizoen minder onderhoudswerk.
Op zaterdag 25 april op 09:00 uur willen we graag met een flinke groep actievelingen, gewapend met eigen schop of spade en werkhandschoenen, dit onkruid te lijf gaan. Wij zorgen voor de innerlijke mens met koffie / thee / limonade en soep met lekkere broodjes.
Als u mee wilt helpen, meld u zich dan aan per e-mail bij de cvb@geerfdenvanvelp.nl onder vermelding van ‘Weidewerkdag’. Geef dan ook op met hoeveel personen u komt, zodat wij daar rekening mee kunnen houden bij de catering. Alvast dank.