Geërfdenhut voor De Pinkenberg

gepubliceerd in: De Regiobode 27-06-2006

VELP – Met de opening van de Velpsche Geërfdenhut is de renovatie van Openluchttheater De Pinkenberg in Velp geheel afgerond. Door een gift van de Geërfden van Velp is dit onderkomen voor De Alliantie, de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur, mogelijk gemaakt.

De hut wordt gebruikt als consumptiekiosk tijdens de voorstellingen die De Alliantie in het openluchttheater aan de Kluizenaarsweg op de grens van Velp en Rozendaal met regelmaat in de zomerperiode verzorgt. De Alliantie heeft al een tijd een goede relatie met de Geërfden van Velp. Zij sponsoren ook diverse optredens in de muziektent in het Villapark te Velp.

Het openluchttheater ziet er nu helemaal picco bello uit. De Alliantie is blij met deze extra voorziening voor haar gasten. De komende zomerperiode biedt de stichting elke woensdagmiddag een kindervoorstelling: Woensdag 5 juli komt Hakim de kleintjes vermaken, de week erop op 12 juli staat Dirk Scheele en de Liedjesband bij goed weer in het theater, op 19 juli brengt theatergroep Hilaria vermaak, op 26 juli Juliette de Wit en Ann Stolting met Door dik & dun, op 2 augustus staat het jeugdcircus in de openluchtpiste en op 9 augustus sluit het figuurtheater van De Trekwagen de voorstellingreeks. Begin september gaat het hek opnieuw open voor een evenement rond Mozart, gevolgd door het inmiddels welbekende Kleinetententheaterfestival