Heidewerkdag 2018 een groot succes!

Het was een prachtige zonnige dag, 24 februari, op de Rozendaalse heide. Rond de 90 liefhebbers van de heide trotseerden de winterkou om de handen uit de mouwen te steken tijdens de jaarlijkse Heidewerkdag: imkers, hondenbezitters, hardlopers, leden van de Heidewerkgroep, betrokken Geërfden uit het dorp Velp én onze nieuwe Burgemeester Carol van Eert.

   

Wethouder Nicole Olland en voorzitter van de Geërfden Jan Schaefffer verwelkomden iedereen en vervolgens trok men naar de heide. Nienke Moll, beheerder van het Rozendaalse veld van de gemeente Rheden, wees het westelijk deel van de heide aan als werkplek. Tussen het Kerkepad en de Beerenberg ligt een heidegebied wat snel volloopt met dennetjes omdat het zaad van de oude bomen uit het aangrenzende bos daar ontkiemt.

   

In de loop van de een ochtend verkleurde het gebied van groen naar bruin, vele boompjes zijn verwijderd. Met een stevige erwtensoep, broodjes en voor de liefhebber een Velps borreltje sloot voorzitter Schaeffer de ochtend voldaan af.

   

Volgend jaar de laatste zaterdag van Februari is er weer een heidewerkdag. Zet U het vast in Uw agenda? Of meld U zich aan bij de heidewerkgroep? De Heidewerkgroep van gemeente Rheden bestaat uit vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten om de heide in goede staat te houden. Dit doen zij door één keer in de twee weken op dinsdagmorgen werkzaamheden op de heide te verrichten, zij kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via: rozendaalseveld@rheden.nl of via 026-4976911.