Start poelenwerkgroep Rheden met interessante cursus over poelen

Mooie natuur dicht bij huis is voor iedereen belangrijk! Op verzoek van adviesbureau Loo Plan plaatsen we hier het volgende bericht:

Poelen zijn een bron van leven en kunnen een grote bijdrage leveren aan het verhogen van de natuurwaarden. In een goed ontwikkelde poel groeien waterplanten, vinden waterkevers en libellenlarven een plek en zwemmen kikkers en salamanders. Op de oever staan planten met fraaie bloemen zoals kattenstaart en wederik. Poelen zorgen voor een hoge biodiversiteit en een mooie natuurbeleving bij bewoners.

Eerder dit jaar heeft adviesbureau Loo Plan alle poelen binnen de gemeente Rheden in kaart gebracht. Om het behoud van deze poelen in de toekomst te verzekeren, wordt een poelenwerkgroep opgericht. Ben jij graag buiten bezig of vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan het opzetten en besturen van deze werkgroep?

Binnenkort start de gratis cursus waarin je meer te weten kunt komen over poelen en een poelenwerkgroep. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten die gaan over poelen in het algemeen, aanleg en beheer, flora en fauna. Tot slot kijken we naar het reilen en zeilen binnen een poelenwerkgroep en het opzetten ervan in Rheden.

De cursusavonden zijn op donderdag 31 mei, 7 juni, 14 juni en starten om 19.15 uur bij het Dorpshuis in Rheden. De afsluitende praktijkdag is op zaterdag 16 juni.
Kijk voor meer informatie over de poelenwerkgroep op www.poelenwerkgroeprheden.nl

Aanmelden kan via:
poelencursus@looplan.nl
of 026- 351 41 74.