Weidewerkdag 2019

Tijdens de Weidewerkdag op zaterdag 20 april 2019 werd de Geerfdenwei aan de Waterstraat flink onder handen genomen. Ronald, Marc, Jan en Cees van de Commissie van Beheer werden geholpen door 6 International Business-studenten van de HAN en hun begeleidster Miriam. Na de koffie en de instructies ging iedereen aan de slag.

In beide weidepercelen werd eerst het zwerfafval verzameld en aansluitend werden honderden zuringplanten uit de grond gestoken. Zuring wordt niet door het vee gegeten, kan enorm woekeren, verstikt het gras en moet de grond uit voordat het in bloei komt en zaden kan gaan verspreiden.

Het was stralend weer en de International Business-studenten staken de handen flink uit de mouwen. Met het uitvoeren van maatschappelijk vrijwilligerswerk kunnen zij verplichte studiepunten verzamelen en de Commissie van Beheer werd er op deze Weidewerkdag goed mee geholpen.

In beide weidepercelen werd het groen onder het schrikdraad weggemaaid om het weglekken van storm te voorkomen. Vooral dikke plantenstengels geven problemen en veroorzaken onnodige storingsmeldingen. Een flinke klus: de omtrek van de wei is bijna 900 meter…

Na 5 uur flink doorwerken, met tussendoor wat te eten en te drinken, was de klus geklaard. Drie zakken zwerfvuil werden afgevoerd een heleboel zuring is een kopje kleiner gemaakt met het gereedschap dat we konden lenen van Stichting Landschapbeheer Gelderland.
Nu kunnen de paarden en de pinken weer een opgeruimde wei in.